Mojito Tokmağı Nasıl Kullanılır?

23-10-2023 10:53
Mojito Tokmağı Nasıl Kullanılır?

Mojito Tokmağı Nasıl Kullanılır?

Eğer bir barmen olmayı yeni öğreniyorsanız, mojito tokmağı kullanmak zor olabilir çünkü doğru dengede ezme yapmanız gerekir. Çok az ezmek içeceğinizi tatsız bırakabilirken, çok fazla ezmek ağır ve hoş olmayan tatlar oluşturabilir.

İlk olarak malzemelerinizi bir kokteyl karıştırıcıya veya bardağa koyun ve mojito tokmağı'nın üst kısmını avuç içiyle kavrayın, destek için parmaklarınızı mojito tokmağı'nın yan taraflarına yerleştirin. mojito tokmağı'nı malzemeye hafifçe basın ve her iki yönde bir kez çevirin. Bunu birkaç kez yapın. Bardaktaki tüm malzemeler için ezme işlemini tekrarlayın.

Nane Nasıl Ezilir?

Ezilmiş içeceklerde kullanılan yaygın bir malzeme nanedir. Nane, içeceklere tat ve aroma kattığı için ezilmiş içecekler için harikadır, ancak malzemeyle çalışmak da zordur. Nane ezerken, hafifçe basın ve her yaprak bölümünü birkaç kez ezin. Nane yaprakları hassastır ve çok sert veya çok fazla ezme, nane yapraklarının parçalanmasına ve çok fazla acı tat ve aroma salmasına neden olabilir.

Meyve Nasıl Ezilir?

Meyve ezme, mixolojide taze meyvelerden tat ve aroma çıkarmak için kullanılan popüler bir tekniktir. Limon, misket limonu ve portakal gibi narenciye meyveleri en sık ezilen meyvelerdir, ama ayrıca böğürtlen ve kavun gibi meyvelerle de deney yapabilirsiniz. Meyve ezerken, aşırı ezmemek için hafifçe basın ve çevirin. Amaç, meyveyi tamamen toz haline getirmeden tatları ve suları serbest bırakmaktır.

Mojito Tokmağı Türleri

Farklı türde mojito tokmakları vardır, her birinin avantajları ve dezavantajları vardır. Deneyimli barmenlerin kullandığı iki yaygın mojito tokmağı türü ahşap mojito tokmağı ve çelik mojito tokmağı'dır. İkisi arasında seçim yapmak kişisel tercihe ve mojito tokmağı'nızdan ne elde etmek istediğinize bağlıdır.

Ahşap Mojito Tokmağı 

  • Artıları: Dayanıklı, Kullanımı rahat, Tüm ezme işleri için uygundur.
  • Eksileri: Leke olabilir, Bulaşık makinesinde yıkanamaz.

Çelik Mojito Tokmağı 

  • Artıları: Temizlemesi ve dezenfekte etmesi kolay, Bulaşık makinesinde yıkanabilir, Ezmeye yardımcı olmak için alt kısmında dişler olabilir, Dağınık malzemelerden leke olmaz.
  • Eksileri: Islakken kaygan olabilir, Tutmak rahatsız edici olabilir, Karıştırma bardaklarını kırabilir, Ağırlığından dolayı ezme gücünü kontrol etmek daha zor olabilir.

Mojito Tokmağı Olmadan Nasıl Ezilir?

Mojito tokmakları barmenler için harika bir araç olsa da, mojito tokmağınız yokken malzemeleri ezmek için yollar vardır.

  1. Havanlar ve Döverler: Havanlar ve döverler, mojito tokmağına benzer bir işlev gördükleri için harika bir mojito tokmağı alternatifidir. Malzemelerinizi havanın içine koyun ve bir döverle malzemeleri bir mojito tokmağı kullanır gibi ezin. Ezilmiş baharatlardan kalan tatların içeceğin tat profilini etkilememesi için döverin sapını baş kısmı yerine kullanın.

  2. Ahşap Kaşıklar: Ahşap kaşıklar, geniş bulunabilirlikleri sayesinde mojito tokmağı olmadan malzemeleri ezmek için harika bir yoldur. Bir ahşap kaşığın sapını, bir mojito tokmağı gibi kullanın, malzemelere hafifçe basın ve her iki yönde çevirin. Kesinlikle ahşap kaşığınızı kullanmadan önce ve sonra yıkayın, hijyenik olması ve çapraz kontaminasyonu önlemek için.

  3. Et Dövecekleri: Ahşap bir kaşık kullanmaya benzer şekilde, bir et döveceğinin sapı da harika bir mojito tokmağı alternatifi olarak hizmet edebilir. Et döveceğinin uzun sapı, kokteyl bardaklarının dibine ulaşmak için mükemmeldir ve tokmak, rahat ve güvenli bir tutuş sağlamak için yeterince geniştir. Herhangi bir mojito tokmağı alternatifi kullanırken olduğu gibi, et döveceğini kullanmadan önce iyice yıkadığınızdan emin olun, böylece içeceğinizde veya ellerinizde bakteri ve diğer kirleticilerin bulunmamasını sağlayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.