Mükemmel Steak Nasıl Pişirilir?

30-01-2023 13:15
Mükemmel Steak Nasıl Pişirilir?
Et Seçimi

Eti pişirmek de kadar önemliyse, et seçimi de bir o kadar önemlidir. Seçeceğiniz antrikotun dinlendirilmiş ve yağlı olmasına dikkat edin, etin kalitesi lezzeti doğrudan etkileyecektir. Vereceğimiz tarifteki pişirme süreleri 1,5-2 parmak kalınlığındaki 300 gr. antrikot için geçerlidir, satın aldığınız et daha kalın ise tarifteki pişirme süresini uzatabilirsiniz.


Malzemeler

Et Marinasyonu İçin

Sıvı yağ (Zeytin yağı dışındaki bütün sıvı yağları tercih edebilirsiniz)

Deniz tuzu (Elinizde yoksa sofra tuzu da kullanabilirsiniz)

Karabiber


Eti Pişirmek İçin

Tereyağı

Taze biberiye

Sarımsak


Araç - Gereçler

Mühürlemek için döküm tava

Çevirmek için maşa

Pişirme işlemi için ayrı bir tava



Marinasyon, Mühürleme ve Pişirme

Marinasyon

Tüm malzemelerinizi hazırladıktan sonra marinasyon aşamasına geçebilirsiniz. Döküm tavalar yavaş ısındığı için marinasyona başlamadan önce eti mühürleyeceğiniz döküm tavanın altını açın. Tabağın içine bir miktar yağ dökün ve eti sıvı yağ ile yağlayın. Ardından isteğiniz ölçüde tuz ve karabiber ekleyip her yerine iyice yedirin.

Döküm tavanızın sıcaklığını kontrol edin, elinizi iki parmak yükseklikten tavanın üstünde tutun. Eğer elinizi 4 saniye boyunca aynı konumda tutamıyorsanız tavanız yeterli ısıya ulaşmış demektir. Artık mühürleme aşamasına geçebilirsiniz.


Mühürleme

Döküm tavanızı dört farklı dikdörtgen bölüme ayırın. Eti koyduğunuz bölgenin ısısı düşeceği için mühürleme işlemi gerçekleşmeyecektir. Etin bir yüzüne A, diğer yüzüne B yüzü diyelim. İlk önce A yüzünü tavanızın bir bölümüne dik bir şekilde yerleştirin ve bir dakika boyunca mühürleyin. Ardından A yüzünü farklı bir bölüme yatay biçimde yerleştirin, bu sayede etinizde artı işaretleri oluşacak ve görsel bir zevk katacaktır.

Döküm tavayı iki dikey iki yatay olmak üzere dört farklı dikdörtgen bölüme ayırarak mühürleme işleminin düzgün yapılmasını sağlayın. Eti koyduğunuz bölgenin ısısı düşeceğinden, mühürleme işlemi etkisiz kalabilir. İlk olarak, etin bir yüzünü (A yüzü) dik olarak tavanın bir bölümüne yerleştirin ve bir dakika boyunca mühürleyin. Sonra, A yüzünü farklı bir bölüme yatay olarak yerleştirin. Bu, etinizde artı işaretlerinin oluşmasına ve görsel bir zevk katmasına yardımcı olacaktır.

A yüzünü yatay ve dikey olarak birer dakika mühürledikten sonra aynı işlemi B yüzüne de uygulayın fakat farklı bölgelerde mühürlemeye dikkat edin. İki yüzünü de toplam ikişer dakika mühürledikten sonra etinizi bir tabağa alın ve pişirme işlemine geçin.


Pişirme

Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 diş yarısından kesilmiş sarımsak ve baş parmak uzunluğunda 3 adet taze biberiye koyun, ardından ocağın altını yakın. Tereyağı kızıp tüm malzemeler aromasını verdikten sonra eti tavanızın içine koyun. Bir dakika boyunca iki yüzünü de pişirin ve her yerine tereyağı geldiğinden emin olun. Sunum kısmına geçmeden önce pişirdiğiniz eti bir tabakta beş dakika boyunca dinlendirin.


Sunum

Pişirdiğiniz eti güzel sunmak da bir hayli önemli. Bu aşamada iki seçeneğiniz var. İlki, eti bir sunum tahtasında servis etmek. İkinicisi ise eti geniş bir tabakta servis etmek. Burada hangi yolu seçeceğiniz sizin kararınız fakat önerimiz, sunum tahtasında servis etmeniz.

Etinizin yanına çeşitli soslar ve sebzeler ekleyerek hem göz zevkini, hem de etin lezzetini arttırabilirsiniz.



Sizin İçin Seçtiklerimiz

₺: Uygun fiyatlı
₺₺: Orta fiyatlı
₺₺₺: Pahalı

Izgara Döküm Tava


[] Lava 26x32 cm Izgara Döküm Tava hem bu tarif, hem diğer tarifler için gayet yeterli olacaktır. Demir döküm tavalar, uzun ömürlü ve sağlıklı bir seçenek olduğundan, fiyatı yüksek olsa da uzun vadede daha az masraf yapmanıza yardımcı olacaktır. Buraya tıklayarak ürün sayfasına gidebilirsiniz.


Kızartma Döküm Tava

[] Lava 28 cm Yuvarlak Kızartma Tavası işinizi fazlasıyla görecektir. Geniş ve kenarlarında olukları olması sayesinde etinizi pişirdikten sonra kalan yağları, etinizin üzerine dökmeyi kolaylaştıracaktır. Orta fiyatlı bu tava uzun süre kullanılabileceği için tercih edilebilir seçenekler arasındadır. Detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Maşa

[] Güren Metal 27.5 cm Izgara Maşası steak pişirmek için ideal bir seçenek olacaktır. Çok uzun olmaması hakimiyeti arttıracak ve daha güvenli şekilde eti tutabileceksiniz. Satın alma ve detaylı bilgi işlemleri için buraya tıklayabilirsiniz.


Sunum Tahtası

[] Uygun fiyatlı sunum tahtası arıyorsanız Globy 27x20 Bambu Servis Tahtasını tercih edebilirsiniz. Hammaddesi bambu olduğu için ahşap ürünlere göre daha hafiftir. Daha detaylı bilgi ve satın alma işlemleri için buraya tıklayabilirsiniz.

[] Orta fiyatlı sunum tahtası arıyorsanız Zicco Akasya Steak Tahtası tam olarak size göre. Akasya ağacından yapıldığı için oldukça dayanıklı ve tok renklidir. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

[] Daha lüks ve premium bir ürün istiyorsanız Lava Döküm Ahşap Servis Tabağını tercih edebilirsiniz. Döküm plaka ile gelen bu tahtayı kullanırken etinizi koymadan önce plakayı bir süre ısırmanızı öneririz, aksi takdirde etinizle temas eden kısmında ısı transferi olacak ve etiniz daha hızlı soğuyacak. Yan kısmındaki ahşap boş bölüme sosluklarınızı koyarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz. Satın almak için buraya tıkalayabilir ve ürün sayfasına gidebilirsiniz.


Düz Tabak

[] Porland Exotic serisinden 20 cm bir düz tabak, desenli ve uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için tercih edilebilir. Exotic serisinin 3 farklı deseninden birini kendinize göre seçebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

[] Sade ve orta fiyatlı düz tabak arıyorsanız Kütahya Porselen Otel serisi size uygun bir seçenek olabilir. Sade tasarımı ve 28 cm boyutuyla birlikte yapacağınız sunumu isteğinize göre süslemenize olanak tanıyor. Satın alma işlemleri için buraya tıklayabilir ve ürün sayfasına gidebilirsiniz.


Sosluk

[] Uygun fiyatlı saydam sosluk arıyorsanız Paşabahçe 6'lı Chef's Kase Sosluklarını tercih edebilirsiniz. 6 cm genişliği olan bu sosluk yeterli genişliktedir. Detaylı bilgi için buraya tıklayarak ürün sayfasına ulaşabilirsiniz.

[] Orta fiyatlı renkli modeller için Zicco 6'lı Minimal Soslukları önerebiliriz. Genişliği 7 cm olan bu sosluğu, hammaddesi porselen olduğu için temizlemesi de kolaydır. Satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Tüm bu araç gereçleri satın almak ve daha farklı ürünlere göz atmak istiyorsanız www.chefmarket.com.tr adresini ziyaret edebilir, her bütçeye uygun ürünlerden birini seçebilirsiniz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.